Alkusyksystä tuli kerättyä sieniä useammankin kerran, ja pariin otteeseen olen tehnyt helppoa ja hyvää tattipastaa. Toki muutkin sienet käyvät, esim herkkusienet tai siitakkeet tai mitä nyt sattuu olemaankin, mutta itse olen tehnyt tätä nimenomaan sekalaisista tateista, mm voitatti, herkkutatti, punikkitatti ja samettitatti olivat edustettuna.

TATTIPASTA (2:lle)
tatteja tai muita sieniä pieniksi pilkottuna
2 dl kermaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
persiljaa
voita
suolaa
mustapippuria
paketti pinaattituorepastaa (tagliatelle)
Pilko sipuli pieneksi, ja kuullota pannulla voin kanssa. Lisää sienet joukkoon. Odota, kunnes neste on haihtunut, ja lisää sekaan purkillinen kermaa. Hauduta joitakin minutteja, ja lisää sekaan tuoretta persiljaa, mustapippuria, suolaa ja valkosipulia maun mukaan. Tarjoile keitetyn tuorepastan kanssa.