Pikkujouluaikaan ravintolatyöskentely, ja erityisesti baarityöskentely, voi aiheuttaa loppumattomasti hupia (tai murhetta) niille, jotka raatavat, jotta muut ihmiset saisivat kaataa kuppia kitusiinsa. Pikkujouluaika on siitä vinkeää, että moni asiakas, joka ei yleensä kuningas alkoholiin koske, tarttuu nyt lasiin kuin lasiin. Valitettavasti sen huomaa myös ihmisten humalatilassa... Tällaisia asiakkaita kohtaa Helsingin anniskeluravinteleissa, mikäli siis työntekijän ominaisuudessa laskee olutta tuoppeihin. Kyseiset henkilöt elävästä elämästä yhden työvuoron ajalta:
- Nuori nainen, joka halusi ostaa baarista siideriä mukaansa. Melkein teki mieli kysyä, että näyttääkö baarimme kenties supermarketilta tai kenties alkolta...
- 29 vuotta edellispäivänä täyttänyt mies, joka vaati täytekakkua kynttilöiden kera. Kyseinen herra pyydettiin poistumaan myöhemmin humalatilansa takia.
- Nuori tyttö, joka kailotti puhelimessa kaverilleen, että on ravintolassa X alakerrassa tuopilla. Muuten hyvä, mutta emme olleet kyseisen ravintola X:n lähelläkään. Eikä ravintolassamme sen puoleen ollutkaan kuin yksi kerros. Asiakas ei kuunnellut, kun yritin oikaista, että emme ole ravintolassa X ja siitä syystä tämän saattaa olla vaikea löytää ravintola X:ssä olevia kavereitaan.
- Mies, joka tahtoi ostaa kuivaa lonkeroa.
- Nainen, joka tahtoi ostaa makeaa punaviiniä, ja kyseli, millaisia tanssipaikkoja voisin hänelle ja hänen ystävälleen suosittaa, he kun eivät Helsinkiä tunteneet.
- Vanhempi nainen, joka esitteli poikansa ja lapsenlapsiensa kuvia.
- Mies, joka vakuutteli, ettei ole juonut yhtään mitään, vaan hänen naamansa punoittaa aina saunan jälkeen ja siksi hänelle pitäisi tarjoilla juotavaa.

Tämän illan jälkeen tuntui uskomattoman ihanalta kipaista Hobitin kainaloon nukkumaan ja miettimään, että joskus sitä itsekin on tiskin "väärällä puolella". Muistaapa taas, miten siellä sitten käyttäydytään...