Eilen ostettiin uusi jääkaappi, joka saapuu viikon päästä, ja sitä juhlistettiin pullolla valkoviiniä ja puolellatoista kilolla sinisimpukoita. Tänään puolestaan raahauduin liian aikaisin aamulla kuntosalille tekemään kuntosaliohjelmaa itselleni, jota kaiketi pitäisi noudattaa orjallisesti pari, kolme kertaa viikossa... MIHIN tämä maailma on menossa? Seuraavaksi varmaan aloitan aerobicin...

Ennen aerobicia ohje varsin kevollisiin simpukoihin. Ohje muokattu muutamista perinteisistä simpukkaohjeista, ja mukaan lisätty omia, hyviksi haivaittuja aineksia. Simpukat eivät ole mitään ihmeellistä elitistiruokaa, puolitoista kiloa maksoi Stockmannilla noin seitsemän euroa. Lisäksi nämä on helppo valmistaa, maistuvat hyvältä ja ovat näyttävän näköisiä.

SINISIMPUKAT (kolmelle)
- 1,5-1.75 kg sinisimpukoita (isommista kaupoista ja kauppahalleista)
- n. 3.5 dl kuivaa valkoviiniä
- 2.5-3.5 dl kermaa
- 2-3 dl vahvaa kalalientä (esim kalaliemikuutioista)
- nippu persiljaa
- sipuli
- valkosipulia reilusti (ainakin 5-6 kynttä)
- 1-2 varsisellerin vartta
- mustapippuria
- n. puolikkaan sitruunan raastettu kuori
- oliiviöljyä

Huuhtele simpukat huolella ja poista joukosta kuolleet. Mikäli simpukka on avonainen, eikä kopauttaessa sulkeudu, on simpukka syömäkelvoton. Freesaa pieneksi pilkotut sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet sellerien kera pienessä määrässä oliiviöljyä. Lisää kalaliemi, kiehauta, lisää viini ja kerma, sekä raastettu sitruunankuori. Anna nesteen kiehua ennen kuin lisäät simpukat. Suosittelen, että simpukat laitetaan kattilaan parissa, kolmessa erässä, jotta neste on tarpeeksi kuumaa. Laita kattilan päälle kansi ja ravistele välillä, jotta simpukat vaihtavat paikkaa. Keitä (nesteen tulee kiehua) yhtä satsia n. 5 min, jotta simpukat aukeavat. Kiinni jääneet heitetään pois. Mausta pippurilla ja runsaalla persiljalla. Tarjoile simpukat lohkoperunoiden tai patongin kanssa. Simpukat tarjoillaan syviltä lautasilta, ja lusikka on syytä varata mukaan liemen syömistä varten. Juomaksi tietysti valkoviini. :)