Päivät kuluvat niin nopeasti, vaikken oikeastaan ole saanut aikaan mitään. Eilen ahersin ja tein yrttimarinoituja kanafileitä, mozzarellasalaattia sekä lohkoperunoita. Tänään olisi tarkoitus hemmotella Hobittia jollakin toisella ruokalajilla. Totesin eilen katsahdettuani jääkaappiin, että ehkä (jotenkin) voisi riittää, jos juustoja olisi jääkaapissa vähemmän kuin neljää lajia... Vaan minkäs sitä intohimoilleen voipi. Ajattelin joka tapauksessa kirjoittaa eilen valmistamani ruokalajin ohjeen ylös. Kyseessä on kuitenkin aika tyypillinen tekemäni ruoka, tämän tyylisiä syödään paljolti.

YRTTIMARINOIDUT KANANFILEET
- maustamattomia kananfileitä
- tinjamia
- persiljaa
- valkosipulia
- oliiviöljyä
- (parmesan-juustoa)
- Lisäksi lohkoperunoita
Pilko yrtit ja valkosipuli silpuksi, sekoita mukaan oliiviöljyä ja hiero seos fileisiin joka puolelle. Anna kanojen marinoitua mieluusti yön ylitse, kuitenkin vähintään pari tuntia. Laita lohkoperunat 225 asteiseen uuniin. Käytä kanat pannulla, jotta ne saavat väriä. Siirrä tämän jälkeen kanat uuniin lohkoperunoiden kanssa, ja ripottele pinnalle parmesanjuustoa. Paista kanoja n. 15-20 minuuttia, ja ruoka on valmista.

MOZZARELLASALAATTI
- mozzarellajuustoa
- rucolaa
- lehtisalaattia
- kirsikkatomaatteja
- kurkkua
- sipulia
- (melonia, esim verkkomeloni)
- oliiviöljyä
- balsamicoa
Pilko ainekset pieniksi, ja laita jokaista ainesta oman maun mukaan kulhoon. Mausta salaatti oliiviöljyllä ja balsamicolla.