Sunnuntaissa parasta on se, että silloin voi hyvällä omalla tunnolla olla tekemättä mitään. Tai vastaavasti voi stressata siitä, että koulujutut, jotka olisi pitänyt tehdä maanantaihin mennessä, ovatkin jääneet tekemättä ja niitä paahdetaan kuin viimeistä päivää... Minulle sunnuntai on ensi sijaisesti lokoisaa oleilua ja mitään tekemättömyyttä. Tänään ajattelin käyttää aikaani pyykin pesuun, pizzan syömiseen ja uuden Talent-ohjelman tillottamiseen Hobittihenkilöitymän kainalossa. Mitäpä siinä sen hauskempaa... Sunnuntaissa on parasta se, että voi vain olla, ajattelematta sen kummemmin mitään. Maanantai on jo niin lähellä, että mitään ihmeellisempää aktiviteettia tuskin viitsii kehittää. Siispä pizza, uusi tv-ohjelma ja vanhat Gremlins-dvd:t tarjoavat varteenotettavaa viihdykettä aivot nariikkaan-tyyliin.

Eilen vietin aikaa vanhojen ystävieni seurassa ja eksyimme viettämään iltaa Helsingin suurimpaan yökerhoon, jonne oli eksynyt muutama muukin henkilö seurueemme lisäksi. Minkäs sille voi, mutta hauskaa oli, ja itseä humalaisemmat ihmiset tarjosivat loputtomasti viihdettä minulle, joka pysyttelin selvemmillä vesillä. Tuntuu ajoittain siltä, että tuo yöelämä on jo nähty, ja siksi en enää juurikaan jaksa yötöitä tehdä, kuten ennen jaksoin. Vaan olisihan siinäkin toisaalta vaihtelua mennä tekemään ville vallattomia baarikansalle, joka on vasta tullut siihen ikään, että baarin ovet aukenevat.

Minun suosikkijuomiini ei kuulu ville vallaton, mutta ajattelin kuitenkin tapani mukaan pitkästä aikaa listata muutaman juoman, joista olen pitänyt joskus paljon, ja joita tilaan silloin tällöin. Drinkkien tilaaminen on kovin kausittaista; samaa juomaa ei ikinä juoda pitkän aikaa, vaan välillä pitää vaihtaa muihin. Myöskin paikka, jossa ollaan, vaikuttaa paljolti tilaukseen. Lähiöräkälästä ei tilata mojitoa tai mansikkamargaritaa, eikä teinibaarista bloody marya. Tässäpä siis muutama ikisuosikkini:
- CUBA LIBRE
Coca colaa, limetti(tai sitruunamehua) sekä vaalea rommia. Tässä yksinkertaisessa reseptissä kulminoituu kaikki, ja ainekset löytyy aina kotikaapista.
- BLOODY MARY
Jos nälkä iskee, voipi juoda tämän kylmän tomaattikeiton. Tilaan ainoastaan paikoissa, jossa bloody mary osataan tehdä niin kuin se kuuluu, huonoja esimerkkejä on paljon ja niitä ei voi kutsua bloody maryksi, vaan surkeaksi moskaksi.
- MOJITO
Mintunlehdet tuo tähän juomaan ihanan säväyksen, mutta mojitoon laitetaan monissa paikoissa aivan liikaa sokeria. Juoman ei kuulu olla makea, missään tapauksessa. Pyydänkin mieluusti tämän suosikkini vähällä sokerilla höystettynä. Kaksi teelusikallista olisi jo liiaksi.
- COSMOPOLITAN
Cosmo tuli maailman tietoisuuteen ennen kaikkea Sinkkuelämää-sarjan kautta. Hyvä cosmopolitan toimii aina, vaikka harva tietää, että juomaan kuuluisi koristeeksi appelsiininkuorta. Coctaillasi on ihana; ripaus ylellisyyttä keskellä räkäistä baaria.
- MANSIKKAMARGARITA
Paras tyttöilydrinkki kautta aikojen. Tätä juomaa ei koskaan tilata, ellei margaritaa tehdä oikeista mansikoista. Juoman ei kuulu olla makea, vaan mansikkaisen jäähileinen... Ätläkät säilötystä mansikkamelbasta tehdyt kopiot eivät ole oikeaa mansikkamargaritaa.